środa, 28 września 2011

Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa - składniki
  • 60 dag wiśni
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • cynamon lub skórka z cytryny
Zupa wiśniowa - sposób przygotowania
Wiśnie umyj i wydryluj. Połowę ugotuj w kilku łyżkach wody z dodatkiem cukru. Następnie podlej je znowu wodą (jakieś pół szklanki), dodaj cukier i cynamon do smaku. Do gorącej zupy wlej mąkę wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz