piątek, 30 września 2011

Rafaello

Rafaello

Rafaello - składniki
  • Masa:

    4 małe kartoniki śmietany 30%
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • 15 dkg. wiórek kokosowych
  • 2 białe czekolady
  • migdały. 

    Biszkopt:

    6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • (Biszkopt może być kupny).
Rafaello - sposób przygotowania
Masa.
Biszkopt przekroić na pół. 1 część pokruszyć i dodać do masy. Śmietanę (2 kartoniki) podgrzać na wolnym ogniu, dodać czekoladę i wiórki. Wymieszać z biszkoptem. Następne dwa kartoniki i cukier waniliowy ubić i wyłożyć na masę, ułożyć owoce. np. truskawki, kiwi, ananas itd. Ciasto włożyć do lodówki aż do stwardnienia masy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz