
Rafaello - składniki
- Masa:
4 małe kartoniki śmietany 30% - 2 paczki cukru waniliowego
- 15 dkg. wiórek kokosowych
- 2 białe czekolady
- migdały.
Biszkopt:
6 jaj - 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- (Biszkopt może być kupny).
Rafaello - sposób przygotowania
Masa.Biszkopt przekroić na pół. 1 część pokruszyć i dodać do masy. Śmietanę (2 kartoniki) podgrzać na wolnym ogniu, dodać czekoladę i wiórki. Wymieszać z biszkoptem. Następne dwa kartoniki i cukier waniliowy ubić i wyłożyć na masę, ułożyć owoce. np. truskawki, kiwi, ananas itd. Ciasto włożyć do lodówki aż do stwardnienia masy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz