piątek, 23 września 2011

Buraczki z sosem czosnkowym

Buraczki z sosem czosnkowym

Buraczki z sosem czosnkowym - składniki
  • 4 upieczone buraki
  • główka czosnku
  • posiekany ząbek czosnku
  • pół szkl. majonezu
  • pół szkl. kwaśnej śmietany
  • sok z cytryny
  • cukier
  • chilli
  • sól
  • kumin
  • łyżka natki
Buraczki z sosem czosnkowym - sposób przygotowania
Obciąć czubek główki czosnku i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec ok. 45 minut. Wycisnąć miękki czosnek z łupinek. Zmieszać ze śmietaną, majonezem i posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić sokiem z cytryny, chilli, kuminem i cukrem. Buraki pokroić w plasterki, posypany natką sos podać obok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz