Szaszłyki z kurczaka
1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona cebulka
1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona cebulka
1 mała cukinia (o długości ok. 20 cm)
kilka listków świeżego rozmarynu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz,
kilka listków świeżego rozmarynu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz,
patyczki do szaszłyków
Pierś z kurczaka umyj, pokrój na kawałki. W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę i miód. Dodaj mięso i dokładnie wymieszaj w marynacie. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj miskę folią i odstaw na 30 minut do zamarynowania.
Cebulę obierz, pokrój w grube plastry. Cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki grubości 3-4 mm.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kawałki kurczaka, plasterki cebuli i cukinii.
Rozgrzej patelnię grillową. Układaj na nie szaszłyki i smaż ok. 15 -20 minut, smarując je marynatą lub oliwą i obracając, by mięso zrumieniło się z każdej strony.
Szaszłyki podawaj z sałatą i opieczoną bagietką.
Pierś z kurczaka umyj, pokrój na kawałki. W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę i miód. Dodaj mięso i dokładnie wymieszaj w marynacie. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj miskę folią i odstaw na 30 minut do zamarynowania.
Cebulę obierz, pokrój w grube plastry. Cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki grubości 3-4 mm.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kawałki kurczaka, plasterki cebuli i cukinii.
Rozgrzej patelnię grillową. Układaj na nie szaszłyki i smaż ok. 15 -20 minut, smarując je marynatą lub oliwą i obracając, by mięso zrumieniło się z każdej strony.
Szaszłyki podawaj z sałatą i opieczoną bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz