poniedziałek, 26 września 2011

Bloody Mary


Bloody Mary - składniki
  • 3 szklanki soku pomidorowego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1.5 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1/2-3/4 łyżeczki tabasco
  • 240 ml wódki
  • sól selerowa
  • lód
  • 8 łodyg selera do dekoracji
Bloody Mary - sposób przygotowania
W dużym dzbanku mieszamy sok, chrzan, sól, pieprz, sok z cytryny, sos Worcestershire i tabasco. Wlewamy wódkę i dokładnie mieszamy. Na talerzyk wysypujemy sól selerową, zwilżamy brzegi 8 wysokich szklanek i obtaczamy w soli. Napełniamy szklanki lodem i Bloody Mary. Podajemy z łodygami selera do pogryzania i mieszania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz