Bloody Mary - składniki
- 3 szklanki soku pomidorowego
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1.5 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1/2-3/4 łyżeczki tabasco
- 240 ml wódki
- sól selerowa
- lód
- 8 łodyg selera do dekoracji
Bloody Mary - sposób przygotowania
W dużym dzbanku mieszamy sok, chrzan, sól, pieprz, sok z cytryny, sos Worcestershire i tabasco. Wlewamy wódkę i dokładnie mieszamy. Na talerzyk wysypujemy sól selerową, zwilżamy brzegi 8 wysokich szklanek i obtaczamy w soli. Napełniamy szklanki lodem i Bloody Mary. Podajemy z łodygami selera do pogryzania i mieszania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz