piątek, 30 września 2011

Masło tymiankowo-czosnkowe

Masło tymiankowo-czosnkowe

Masło tymiankowo-czosnkowe - składniki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 10 dag miękkiego masła
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
Masło tymiankowo-czosnkowe - sposób przygotowania
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą. Przełóż do blendera, dodaj pozostałe składniki, zmiksuj. Z masy uformuj wałeczek i zawiń go w pergamin. Włóż do lodówki na 2 godziny. Podawaj jako dodatek do befsztyków oraz jako ziołowe masełko do pieczywa. Stopionym masłem możesz także polewać gotowane warzywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz