środa, 5 października 2011

Mrożony deser malinowy

Mrożony deser malinowy

Mrożony deser malinowy - składniki
  • 600 ml śmietanki 36-proc.
  • 5 dag brązowego cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 12 małych bezików
  • 60 dag malin
  • cukier puder
Mrożony deser malinowy - sposób przygotowania
Śmietankę ubij z cukrem, dodaj przesiane kakao. Wrzuć pokruszone bezy, wymieszaj. Na koniec dodaj pogniecione widelcem maliny (10 sztuk odłóż do dekoracji) i delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż przezroczystą folią. Przełóż do niej masę i wygładź wierzch. Wstaw na 4 godziny do zamrażarki. Na godzinę przed podaniem przełóż z zamrażarki do lodówki. Wyjęte z tortownicy ciasto ozdób (po zdjęciu folii) malinami i posyp cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz