
Kolorowe babeczki - składniki
- 30 dkg mąki
- 20 dkg margaryny Kasi
- 10 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- szczypta soli
- 20 dkg gorzkiej czekolady
- 2 łyżki stopionej Kasi
- 1/2 małego słoika marmolady brzoskwiniowej
Kolorowe babeczki - sposób przygotowania
Mąkę z margaryną i szczyptą soli posiekać nożem, dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować, wyciąć szklanką krążki, wylepić nimi natłuszczone foremki do babeczek. Upiec. Babeczki ostudzić, czekoladę roztopić, dodać roztopioną Kasię - wymieszać. Masą czekoladową napełnić babeczki i udekorować je marmoladą brzoskwiniową. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz