środa, 5 października 2011

Kolorowe babeczki

Kolorowe babeczki

Kolorowe babeczki - składniki
  • 30 dkg mąki
  • 20 dkg margaryny Kasi
  • 10 dkg cukru pudru
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 20 dkg gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki stopionej Kasi
  • 1/2 małego słoika marmolady brzoskwiniowej
Kolorowe babeczki - sposób przygotowania
Mąkę z margaryną i szczyptą soli posiekać nożem, dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować, wyciąć szklanką krążki, wylepić nimi natłuszczone foremki do babeczek. Upiec. Babeczki ostudzić, czekoladę roztopić, dodać roztopioną Kasię - wymieszać. Masą czekoladową napełnić babeczki i udekorować je marmoladą brzoskwiniową. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz