Krewetki w maśle - składniki
- 24 krewetki
- 1 limonka lub cytryna
- 6 łyżek miękkiego masła
- 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżeczki obranego i startego na świeżo imbiru
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- sól
- pieprz
Krewetki w maśle - sposób przygotowania
Przygotuj masło smakowe: miękkie masło utrzyj z czosnkiem, imbirem i olejem na gładką masę. Dodaj szczypiorek, przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw do lodówki. Krewetki obierz, umyj i dokładnie osusz. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki przygotowanego masła imbirowego i obsmażaj na nim krewetki na jasnozłoty kolor. Na każdej krewetce połóż kawałek pozostałego masła. Podawaj z cząstkami limonki lub cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz