środa, 5 października 2011

Krewetki w maśle

Krewetki w maśle

Krewetki w maśle - składniki
  • 24 krewetki
  • 1 limonka lub cytryna
  • 6 łyżek miękkiego masła
  • 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki obranego i startego na świeżo imbiru
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • sól
  • pieprz
Krewetki w maśle - sposób przygotowania
Przygotuj masło smakowe: miękkie masło utrzyj z czosnkiem, imbirem i olejem na gładką masę. Dodaj szczypiorek, przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw do lodówki. Krewetki obierz, umyj i dokładnie osusz. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki przygotowanego masła imbirowego i obsmażaj na nim krewetki na jasnozłoty kolor. Na każdej krewetce połóż kawałek pozostałego masła. Podawaj z cząstkami limonki lub cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz